Dezvoltarea copiilor prin participarea la activități extracurriculare

            MOISEI ANDREEA ROCSANA

Prof. Înv. Preșc.


Activităţile extracuriculare sunt activităţii complementare, activităţi de învăţare realizate în cadrul grădiniței şi urmăresc îmbogăţirea informaţiilor primite în cadul activităţii didactice. Acestea cultivă interesul pentru desfăşurarea anumitor domenii, atrag copilul la integrarea în viaţa socială, la folosirea timpului liber într-un mod plăcut şi util, contribuind în felul acesta la formarea personalităţii copilului. În cadrul activităților extracuriculare, alături de îndrumătorii lor , copiii dovedesc creativitate, imaginaţie, atitudine, talent, afirmându-şi în mod original personalitatea.

          Grădinița Vincenzina Cusmano , oferă copiilor , posibilitatea de a se exprima și dezvolta liber, de a -și cultiva interesul pentru acti

vități socio-culturale și a-și maximiza potențialul intelectual, prin diverse activități palnificate cu atenție de către doamnele educatoare.

Iată câteva dintre acestea:

SERBĂRILE dezvoltă copiilor un simț artistic și îi motivează să își depășească tracul de public.

EXCURSIILE ajută la dezvoltarea intelectuală și fizică a copiilor . Aceștia capătă noi informații, dar și o conduită demnă de un bun cetățean.

CONCURSURILE stimulează competivitatea, interesul pentru diferite domenii. Ajută copiii să se manifeste liber, creativ. Copiii își dezvoltă înclinațiile și aptitudinile.

ACTIVITĂȚILE DE BINEFACERE educă spiritul civic și crește nivelul de empatie față de cei în nevoie.

VIZITELE în diferite locuri și locații, îndrumă copiii către un comportament model. Deasemenea oferă prilejul de a îmbogăți cunoștințele copiilor și a le stimula interesul pentru valorile culturale, istorice și folclorice ale poporului nostru.

SPECTACOLELE oferă celor mici șansa de întâlni lumea minunată a artei , în cele mai frumoase forme ale ei.

Succesul  garantat dacă ai încredere în imaginația , bucuria și în dragostea din sufletul curat al copiilor Menirea noastră

este de a trezi interesul și curiozitatea copiilor, de ai pregăti pentru viaţă, atât cu ajutorul activităţilor didactice pe care le desfăşurăm

 la grupă cât şi prin intermediul activităţilor extracuriculare.