Proiecte educaționale

Din activitatea Proiectelor educaționale și a Programelor educative

Menținerea unei grădiniței particulare cu înalte standarde profesionale se explică prin valorificarea strategiilor pedagogice utilizate care pot răspunde nevoilor preșcolarilor cuprinși în Grădinița „Vincenzina Cusmano” Piatra Neamț.

Performanțele celor opt cadre didactice în a iniția și desfășura activități în Proiecte și Programe educaționale precum și a implica copiii într-o serie de evenimente și acțiuni extracurriculare pot asigura un cadru adecvat pentru o educație de calitate și o deschidere spre nou și frumos. Oferta proiectelor și programelor educaționale este actualizată an de an pentru a promova rolul și importanța activităților din grădiniță în colaborare cu parteneri din alte instituții de învățământ de stat și particulare, din mediul urban și rural.

Un obiectiv al Grădiniței „Vincenzina Cusmano” este și continuarea demersului de atragere de noi și noi parteneri în aceste acțiuni atât pentru preșcolari cât și pentru schimbul de experiență între cadrele didactice. Proiectele/programele inițiate și desfășurate sau în curs de desfășurare promovează valorile culturale – artistice, muzicale, istorice, literare, tradițiile populare, valorile moral-civice, ecologice și financiare. 

Unitatea de măsură a performanțelor acestor acțiuni se reflectă în realizarea obiectivelor strategice și operaționale atinse precum și în rezultatele obținute de către preșcolari, elevi, cadre didactice și colaboratori. 

Activități la decizia grădiniței: 

Activități opționale: „Let s learn english”, Dans și mișcare cu elemente de gimnastică, etc.

 Activități educative și extracurriculare: Arta reciclării, Micii olimpici, Mărțișorul prieteniei. Vizite, excursii, drumeții (La Biblioteca județeană G.T Kirileanu, Pompierii, la munte, La salcii-baza hipică, etc,). 

Vizionări de spectacole, teatru: Magicianul-prietenul nostru, Trupa de teatru Licuricii-Bacău și spectacole de teatru în aer liber susținute de către cadrele didactice. Expoziții: Micul artist, Toamna harnică, Târgul de mărțișoare.

 Program Național: Școala Altfel și Săptămâna Verde. Program educațional al grădiniței ,,Ne jucăm,invățăm,fericiți suntem” Program de vară-inițiat de colectivul cadrelor didactice ,,Cântec, joc și voie bună” și altele.